Ermita de La Marquesa

Estàs a: Inici | patrimonio cultural | Ermita de La Marquesa

Located at one end of the square that makes up the agricultural town and the manor house of the La Marquesa hacienda, it was originally dependent on the parish of San Miguel de Salinas. In 1829, as a result of the ecclesiastical reorganization carried out by Bishop Félix Herrero Valverde, it acquired the category of parish temple, with the mission of providing religious assistance to the farmers of the adjacent fields and to the inhabitants of Los Montesinos. It was closed in 1990, and the parish of Los Montesinos defended its parish territory.

The building has a rectangular floor plan, with a gabled roof, and a bell tower topped with a chapel. Posseeix dues naus, una central finalitzada en l’altar major i una altra lateral amb capelles dedicades al Sant Crist Crucificat i a la Immaculada Concepció, en el seu extrem es localitza la sagristia. La torre és de planta quadrada, amb tres campanes allotjades al 3er cos de la mateixa. Ha sofert diverses reformes entre les quals cal assenyalar les realitzades pels Jesuïtes, propietaris de la hisenda en el segle XVIII, i les dutes a terme a mitjan segle XIX, després de l’impacte sofert pel terratrèmol que va assolar la comarca en l’any 1929 .

El temple es troba sota l’advocació de la Mare de Déu del Rosari a la qual, en la 1a setmana d’octubre, els veïns de Los Montesinos organitzen romiatge i altres celebracions religioses i festives en record de la seva primitiva parròquia.

Veure al mapa

Iglesia La Marquesa

Et pot interessar