Fons Europeus Next Generation

Estàs a: Inici | Fons Europeus Next Generation

El Consell Europeu va aprovar el 21 de juny de 2020 la creació del programa Next Generation EU, considerat el major instrument d’estímul econòmic mai abans finançat per la Unió Europea, com a resposta a la crisi generada pel coronavirus.

L’aprovació del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència espanyol va ser aprovat per la Comissió Europea el 16 de juny de 2021. El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència és un pla d’inversions i reformes estructurals que s’interrelacionen i retroalimenten per a aconseguir 4 objectius transversals: avançar cap a una Espanya més verda, més digital, més cohesionada des del punt de vista social i territorial, i més igualitària.

El Pla de RTR s’orienta a aconseguir un creixement sostenible i inclusiu mitjançant una estratègia consistent i coordinada, des del punt de vista temporal i també en relació amb el conjunt d’instruments de política econòmica nacionals i comunitaris.

El pla consta de 10 polítiques palanques i 30 components que permeten articular els programes coherents d’inversions i reformes del pla (Veure Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència en PDF).

El pla de recuperació respon plenament a les recomanacions específiques de les institucions europees, i als requisits i prioritats dels nous instruments Next Generation EU. Aquest pla preveu la mobilització de més de 140.000 milions d’euros d’inversió pública fins a 2026, amb una forta concentra de les inversions i reformes en la primera fase del Pla Next Generation EU, que cobreix el període 2021-2023, amb la finalitat d’impulsar la recuperació i aconseguir el màxim impacte.

L’Ajuntament de Los Montesinos es troba treballant des de l’últim trimestre de 2022 en la sol·licitud i implementació d’ajudes establides en aquest pla per a les Entitats Locals

Et pot interessar