Activitats cultura, educació i joventut

Estàs a: Inici | L’Ajuntament | Àrees | Cultura, Educació i Joventut | Activitats cultura, educació i joventut

L’Escola de Música i Cultura de Los Montesinos, a més d’abastar les activitats d’Escola Municipal de Música, de la banda de l’Agrupació Musical Montesinos i de la Coral Aromes de Flor del taronger, compta amb un auditori on es duu a terme un ampli ventall d’esdeveniments culturals al llarg de tot l’any:

 • Jornades de Teatre Universitari en el Baix Segura. Jornades que es porten realitzant durant 10 anys consecutius en col·laboració amb la Càtedra Arquebisbe Loazes de la Universitat d’Alacant (Seu Universitària d’Oriola). Són 4 obres de teatre que es duen a terme durant tots els dissabtes a la nit del mes de gener o febrer, en elles sempre participa el Teatre Universitari de la Universitat d’Alacant i el Teatre Clàssic Universitat d’Alacant, a més de dos grups teatrals de la nostra comarca (en els últims 6 anys participen també grups de l’Escola Municipal de Teatre de Los Montesinos).
 • Setmana Santa. L’Ajuntament, des de la regidoria de cultura i serveis, al costat de la gran labor que realitza la Junta Major de Confraries i el poble en general, contribuïm entre tots al fet que Los Montesinos puga sentir-se orgullós de poder lluir unes de les millors processons de la Setmana Santa a la Vega Baixa. Activitats: Pregó, Concert de Música, Concert de Saetas, Concert de Corals, Processons de les quals destaquem la del Diumenge de Resurrecció amb una gran catifa de flors que cobreixen els carrers principals de la localitat.
 • Audicions Musicals, concerts i recitals. Activitats a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Los Montesinos que es duen a terme durant tot l’any, en la celebració de Santa Cecilia, Nadal, Setmana Santa, Fi de Curs Escolar el mes de juny, entre altres que sorgeixen al llarg de l’any i en les quals participen tota classe de grups instrumentals, així com solistes, a vegades actuen grups i solistes convidats, (flamenc, saetas…), concert de primavera a càrrec de la banda de l’Agrupació Musical Montesinos.
 • Durant els mesos de juny i desembre, la regidoria de cultura col·labora amb els diferents col·lectius i associacions locals en la programació que cada col·lectiu realitza, Audicions de l’Escola Municipal de Música, Concert del Cor i Coral de l’associació Cultural Aromes de Flor del taronger, Concert de les Banda de Música Infantil i l’Agrupació Musical, Interpretacions Teatrals dels diferents grups de l’Escola Municipal de Teatre, Festivals de Ballet de les diferents acadèmies, Festivals de Fi de Curs del Col·legi i de l’IES…
 • Celebració de Santa Cecilia. L’ajuntament col·labora conla Banda de l’Agrupació Musical Montesinos i l’Escola Municipal de Música que organitza una sèrie d’activitats amb motiu de la celebració de la patrona dels músics el mes de novembre, Audicions, Concerts, Cercaviles, Processó de la Verge, Missa en Honor a Santa Cecilia, edició de la Revista, menjar de convivència, jocs, campionats etc…En els últims anys s’ha incorporat a aquesta celebració l’Associació Cultural Aromes de Flor del taronger.
 • Exposicions. Durant aquests 4 anys s’han dut a terme una sèrie d’exposicions de diferents artistes tant locals com de fora del municipi, entre elles: Exposicions de pintura, fotografia, treballs manuals, ceràmica, ferro,…que s’han dut a terme tant en el Saló de Plens de l’Ajuntament, com a l’Auditori de l’Escola de Música i Cultura.
 • Conferencies. S’han desenvolupat tant en el Saló de Plens de l’Ajuntament com a l’Escola de Música i Cultura abastant diferents temes.
 • Recitals de poesia: S’han realitzat diferents recitals dels quals destaquem dos que s’han celebrat durant l’any 2010 amb motiu del centenari de la mort del poeta Miguel Hernández, recitals en els quals van participar “El Fòrum Social d’Oriola”, poetes de la nostra localitat i acompanyats per la melodia d’un trio format per músics de l’Agrupació Musical Montesinos.
 • Presentacions de llibres, s’han dut a terme diferents presentacions de llibres, destacant l’últim d’ells que va ser presentat amb motiu de la celebració de la Segregació, el passat 30 de juliol: l’ajuntament de Los Montesinos va editar el llibre “De la Marquesa a Los Montesinos” de l’autora Remedios Muñoz Hernández, llicenciada en lletres i cronista oficial del nostre municipi.
 • Programació Nadalenca: Aquesta programació comença des de fa 7 anys amb la “Trobada Popular de Nadales” i la inauguració del Betlem realitzat pel Col·lectiu de Dones de Los Montesinos, seguint-li una àmplia i variada sèrie d’actuacions, festival nadalenc del Col·legi, festival de ballet, concerts, contacontes, tallers per als xiquets i donant prioritat a les obres de teatre infantil i per a tota la família.
 • A més, en els últims anys s’han incorporat a la nostra programació col·lectius d’anglesos, realitzant musicals, festivals de dansa, teatre…amb finalitats benèfics destinats a associacions locals.

 • Carnestoltes. Com cada any continuem celebrant en col·laboració amb les Associacions de Pares i Mares d’Alumnes del Col·legi i l’IES. Amb xocolatada, música i tallers.
 • Dia del Llibre. Celebració que cada any es realitza en la Plaça Sagrat Cor amb l’ajuda de l’APA del Col·legi i de l’IES i les papereries locals que fan la seua exposició de llibres. També es realitzen tallers per als més xicotets i Contacontes, en els últims anys a càrrec de membres de l’Escola Municipal de Teatre.
 • Setmana Cultural. Activitat que se celebra fa 17 anys, amb aquesta mena d’esdeveniment, la Regidoria de Cultura pretén portar la cultura al carrer i acostar les seues diverses expressions als veïns del municipi afavorint la potenciació dels grups i associacions socioculturals locals que gràcies a ells es pot gaudir d’un ampli ventall cultural (teatre, música, cor, ballet, gimnàstica, poesia…), a més d’algun altre grup de fora de la localitat, en els últims anys, aquesta activitat es realitza en la Plaça de l’Ajuntament.

Escola Municipal de Música,aquesta escola naix en el curs 1995/96 amb la LOGSE, adaptant-se a les diferents lleis d’educació fins a la data actual amb la LOE. S’imparteixen cursos d’iniciació a la música i el Grau Elemental dels ensenyaments musicals en les especialitats de: llenguatge musical, clarinet, saxofon, flauta, oboé, fagot, trompeta, trombó, tuba-bombardí, trompa, percussió, violoncello, contrabaix, guitarra i piano. A més s’imparteixen altres assignatures complementàries com, cor, banda infantil, música de cambra i orquestra de ritmes. L’escola compta amb una plantilla de 15 professors de les diferents especialitats i un equip directiu format per:

Director: Daniel Meseguer Sáez, Cap d’Estudis: Romany Luís Cana Flores i Secretari: David Andreu de la Torre

Les matrícules es realitzen durant el mes de juliol a l’Escola de Música i Cultura i les classes comencen la segona meitat de setembre i finalitzen a la segona quinzena de juny. Entre els objectius d’aquesta escola estan, el donar als alumnes una formació de qualitat i preparar-los per a les proves d’accés a Grau Mitjà en altres conservatoris. Es preparen diferents activitats durant tot l’any com, audicions cada trimestre amb totes les especialitats, destacant en aquests últims anys els grups de música de cambra; concert didàctic per als alumnes del Col·legi, concerts amb la Banda Infantil i finalitza la Gala de la Música on es posa fermall final al curs escolar, actuant grups de cambra, banda infantil i on s’entreguen els esments d’honor als alumnes amb millors qualificacions.

Imprés matrícula Escola municipal de música

Escola Municipal de Teatre, posada en marxa des del curs 2007/2008, imparteixen les classes des del mes d’octubre fins al mes de juliol, es realitzen tallers d’interpretació, tècniques per a combatre la por escènica, representació d’obres, entre altres activitats. Al llarg de l’any, es duen a terme diferents representacions teatrals, tant dins com fora de la localitat. Les matrícules es realitzen durant el mes de setembre a l’escola de Música i Cultura i hi ha formats 4 grups de diferents edats:

 • GRUP A: de 7 a 12 anys
 • GRUP B: de 13 a 18 anys
 • GRUPS C I D: adults

Imprés matrícula Escola municipal de teatre

Carnet Jove.

Si tens entre 14 i 30 anys, pots tramitar el teu carnet jove a l’Ajuntament de Los Montesinos.

DOGV 9327 de 28/04/2022. DECRET LLEI 2/2022, de 22 d’abril, del Consell per a la reducció temporal de l’import de les taxes pròpies i preus públics de la Generalitat per a fer front a l’impacte de la inflació.
Entrada en vigor des del 02/05/2022

Tasa: 7,70 euros.

EXEMPCIONS I BONIFICACIONS:

(Articles 25.1-2 i 25.1-6 de la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat, de taxes)

Estan EXEMPTS del pagament de la taxa:

Les persones que siguen membres d’una família nombrosa de categoria especial o d’una família monoparental de categoria especial.

Les víctimes d’actes de violència sobre la dona que acrediten aquesta condició mitjançant qualsevol dels mitjans de prova previstos en la normativa autonòmica contra la violència sobre la dona en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Les persones amb discapacitat, amb un grau igual o superior al 66%.

Les persones tutelades o en guarda pel sistema de protecció de menors, i que es troben en acolliment residencial o familiar, que acrediten aquesta condició mitjançant certificat de l’entitat pública que exercisca la seua guarda o la seua tutela o mitjançant còpia de la resolució administrativa per la qual s’haja constituït aquesta mesura.

Les persones que hagen estat subjectes al sistema de protecció de menors o al sistema judicial de reeducació en algun període dels 3 anys anteriors a la majoria d’edat.

Les persones majors de 16 anys i menors de 18 anys, i tinguen al seu càrrec persones amb diversitat funcional o menors d’edat, o siguen víctimes d’explotació sexual o tracta, o de violència intrafamiliar.

Les persones menors d’edat que es troben complint una mesura judicial reeducativa.

Les persones que estiguen en situació d’exclusió social i aquesta s’acredite per l’òrgan competent en matèria de benestar social de l’ajuntament de residència.

IMPORTANT: Les exempcions del pagament de la taxa dels apartats d), e), f), g) y h) seran gestionades exclusivament per l’IVAJ i la Conselleria competent.

BONIFICACIONS a la quota del Carnet Jove:

a) Una bonificació del 50%, sempre que siguen membres d’una família nombrosa de categoria general o d’una família monoparental de categoria general.

b) Una bonificació del 50% en els casos de persones amb discapacitat, amb un grau igual o superior al 33%.

Et pot interessar