Telf: 966 72 10 87 - Plaza Del Ayuntamiento, 1, 03187 Los Montesinos atencionalpublico@losmontesinos.org
-

Ermita de la Marquesa

Situada a un extrem de la plaça que conformava el poblat agrícola i la casa senyorial de la hisenda La Marquesa, va ser en el seu origen dependent de la parròquia de Sant Miquel de les Salines. En 1829, a conseqüència de la reorganització eclesiàstica realitzada pel bisbe Félix Herrero Valverde, va adquirir la categoria de temple parroquial, amb la missió de donar assistència religiosa als llauradors dels camps adjacents i als habitants dels Montesinos. Va ser clausurada en 1990, passant a dependre el seu territori d’feligresia a la parròquia dels Montesinos.

L’edifici presenta planta rectangular, amb coberta a dues aigües, i torre-campanar rematat en capella. Posseeix dues naus, una central finalitzada en l’altar major i una altra lateral amb capelles dedicades al Sant Crist Crucificat i a la Immaculada Concepció, en el seu extrem es localitza la sagristia. La torre és de planta quadrada, amb tres campanes allotjades al 3er cos de la mateixa. Ha sofert diverses reformes entre les quals cal assenyalar les realitzades pels Jesuïtes, propietaris de la hisenda en el segle XVIII, i les dutes a terme a mitjan segle XIX, després de l’impacte sofert pel terratrèmol que va assolar la comarca en l’any 1929 .

El temple es troba sota l’advocació de la Mare de Déu del Rosari a la qual, en la 1a setmana d’octubre, els veïns de Los Montesinos organitzen romiatge i altres celebracions religioses i festives en record de la seva primitiva parròquia.

Ubicació al mapa

Share This